Kipburgers met avocado
bereiding
-
1
Spoel de komkommer en rasp de helft fijn. Snij de andere helft in fijne, lange plakken. Laat de geraspte komkommer uitlekken in een vergiet en duw het meeste vocht eruit. Meng met de yoghurt, de geperste knoflook en breng verder op smaak met peper en zout.
-
2
Bak de kippenrepen in wat boter of olijfolie, strooi er de komijn over en kruid nog met peper en zout. Bak tot ze mooi gekleurd zijn. Verwijder de pit en schil van de avocado, snij het vruchtvlees in plakjes. Sprenkel er de helft van de limoen over.
-
3
Halveer de broodjes. Leg er wat sla en avocado op, leg daarop de gebakken kip en een flinke lepel van de komkommersaus. Zet het kapje op de pistolets. Rijg de komkommerlinten op een houten prikker en steek op de pistolets. Serveer met extra salade, een partje limoen en komkommersaus.